söndag 22 oktober 2017

Då förlagen inte gärna antar texter av nya förmågor, kan man alltid ge ut en bok själv. Så gjorde Nicko Smith med bravur häromdagen - hans Hki Rött är omtumlande läsning. Köp den och läs den och understöd den finlandssvenska poesin!

Själv har jag legat lågt på sistone, både med bloggen och med mitt eget skrivande. Det känns som en slags vila, den längsta på många år. Jag behöver inte pressa ur mig en text för att känna att jag lever.

I höst har jag verkligen njutit av att vara tillbaka på mitt lärarjobb. Rent konkret ser jag resultatet av mina ansträngningar varje dag. Och det är ingen som refuserar mig och säger: nej tack! Det är ingen som recenserar mina lektionsplaner och viskar i mitt öra att jag borde ha arbetat mer med dem.

Nåja, en novellkurs går jag i höst. Och den inspirerar mig till små experimentella texter.

Men de där stora projekten får vänta. Tills jag har mer tid. Nu går jag bara omkring och drömmer. Och tänker på vad jag skulle kunna och vilja skriva om. Om jag inte behövde behaga någon annan än mig själv.

Men snart får jag stiga in i författarkängorna igen! På onsdagen blir det dags för ett skolbesök och på lördagen står jag på Totti-scenen på Helsingfors bokmässa tillsammans med Henrik Jansson, som var en av ledarna då jag gick Litterärt skapande i Åbo. Hans nya novellsamling "Råa bönor i natt" är definitivt en av höstens bästa finlandssvenska böcker. Läs den!